I Scouterna jobbar vi aktivt med att utbilda våra medlemmar, både unga och vuxna. Utbildning är ett sätt att utmana och utveckla våra medlemmar, samtidigt som det är en kvalitetssäkring för vår verksamhet.
Man behöver dock inte vara scout för att gå våra kurser. Om man är vuxen/förälder som på ett eller annat sätt är med och hjälper till på kåren så måste man ha gått kursen Trygga Möten. Den finns på webben och tar inte lång tid att genomföra. När du gått kursen så skickar du ditt intyg till utbildningsansvarig på kåren.

Följ länken:
http://www.scouternasfolkhogskola.se/utbildning-for-scoutledare/bryggan/trygga-moten/
Kåren ordnar själv med kurser för nya ledare/vuxna vid behov. Den kursen heter introduktionskursen. Hör av dig till utbildningsansvarig på kåren om du är intresserad av att veta mer.

 

Är man mer intresserad av vad det finns för kurser att gå inom Scouterna så kan man gå in på Scouternas folkhögskolas hemsida och titta i kurskatalogen där. Är man intresserad mer kan man fråga utbildningsansvarig på kåren. http://www.scouternasfolkhogskola.se/kurskatalog/

 

Hos oss är Åsa Lyvik ansvarig för utbildningarna. Hon tar gärna emot frågor och funderingar om detta. Tveka inte att kontakta henne!

Kontaktuppgifter till Åsa