Utmanare 15–18 år

Äventyr på riktigt! I Scouterna hittar du både utmaningar och nya kompisar, oavsett var du bor eller hur du gammal du är. Att vara scout är att utmana. Dig själv, din omgivning och alla förutfattade meningar.

Tillsammans med kompisar får du uppleva utmanande friluftsliv och engagera er i samhällsfrågor.

Som utmanarscout händer mycket i livet. Många går på gymnasiet och har veckorna fullbokade. Då är det skönt att koppla bort vardagen med Scouterna. Som utmanarscout öppnar sig världen för dig på riktigt. Du och dina kompisar har möjlighet att åka på en mängd olika läger och äventyr runt om i Sverige, Europa och världen. Det är som utmanarscout som många får möjlighet att åka på världsscoutjamboree.

Utmanarscouterna utmanas i patrullen till nya möten och friluftsliv i allt större sammanhang, tillsammans reflekterar man över sin och andras insats.

I Scouterna är det alltid tillåtet att göra fel, men det är ofta när vi reflekterar som vi kommer på hur vi ska göra för att det ska bli rätt nästa gång.

Möten i scoutstugan onsdagar kl 18:30- ca 20:30 om inte annat anges. Oömma kläder efter väder. Scoutskjorta på. Ta alltid med dej kläder för att vara ute och kniv om inget annat sägs.

Terminens utdelade lappar visas längre ned på sidan.

Avdelningsledare: Åsa Lyvik

Ledare: Veronica Sjödén

 

Ledare Sökes!

Intresse-/in-/utträdesanmälan, medlemsavgift:
Kontakta: nynashamnsscout@gmail.com

Åsa Lyvik