Äventyrarna Stigfinnarna 12–15 år

I Scouterna kan du uppleva äventyr i naturen, upptäcka nya sätt att lösa problem eller bara ha kul tillsammans medan vi utforskar världen.

Det är kul att vara med i Scouterna. Tillsammans med kompisar får du upptäcka nya äventyr varje gång ni ses.

Som äventyrarscout får du lära dig något nytt nästan varje dag och i får alla vara med och ta plats. Vi lär oss inte genom att läsa böcker som i skolan, i Scouterna provar vi på hur det är att göra på riktigt. Tillsammans bestämmer ni vad ni ska göra, det kan vara allt från att poppa popcorn över öppen eld till att åka på läger och möta scouter från hela världen.

Det mesta inom Scouterna handlar om äventyr, men vi tar oss också tid att fundera över vad vi varit med om och lärt oss. Som scout gör man alltid sitt bästa men det gör inget om det råkar bli fel, därför brukar vi tänka lite på hur allting gått till så att vi blir bättre till nästa gång.

Äventyrarscouterna utmanas i patrullen till nya möten och friluftsliv i allt större sammanhang, tillsammans reflekterar man över sin och andras insats. Ordet ”äventyr” speglar strapatsen och spänningen på resan. Som äventyrarscout lär du dig bl a att förbereda, packa och gå på patrullhajk i okänd terräng. Matlagning och övernattning i tält eller vindskydd.

Möten i Gröndalsviken, tisdagar kl 18:30- 20:15 om inte annat anges. Oömma kläder efter väder. Scoutskjorta på. Ta alltid med dej kläder för att vara ute och kniv om inget annat sägs.

Terminens utdelade lappar visas längre ned på sidan.

Avdelningsledare  Per Sjöden
Ledare  Tony Wahlström, Eskil Lindahl, Karolina Andersson

 

Intresse-/in-/utträdesanmälan, medlemsavgift:
Kontakta: nynashamnsscout@gmail.com