Hedenhöshajk

13-15 juni samlades ett 30 tal scouter, ledare och föräldrar i Åvastugan för en Hedenhöshajk.

Hedenhöshajk
Redan på fredagsförmiddagen samlades Upptäckarscouterna (åk 4-5) och ledarna Per och Christoffer vid Nynäshamns tågstation. Med hjälp av olika uppdrag tog de sig via tåg, buss och vandring till Åvastugan i Tyresta naturresarvat. De kom lagom till mellis på eftermiddagen. Då hade Spårarscouterna (åk 1-3) kommit och svarat på tipspromenad om Hedenhösfamiljen. Fredagskvällen avslutades med en skattjakt. För att komma till kistan fylld med godis fick scouterna kämpa mot stenåldersfolket som gjorde allt för att de inte skulle komma fram. Men med mod, list och ren styrka klarade scouterna uppgiften och fick sin skatt! Efter kvällsmys med varmchoklad och smörgås somnade alla gott- Upptäckarna i sitt tält och Spårarna och vi vuxna i stugan.

Under lördagen var det full aktivitet. Alla scouter och vuxna tryckte lägertröjor och gjorde små miniatyrstenåldersyxor. Spårarna tränsade flaskor och täljde barkbåtar som träning för att ta knivbeviset. Upptäckarna arbetade med yxa, såg och kniv med att göra egna pilbågar och tränade för såg- och yxmärket. Dagen avslutades med lägerbål och frågesport.

Innan hajken avslutades på söndagen hade vi Hedenhöskamp. Två lag tävlade i olika grenar som innehöll moment som Hedenhösarna hade haft nytta av. De forslade vatten, samarbetade sig genom ett stort nät, kastade livlina och hästskor. Kampen var jämn mellan de båda lagen och avgjordes med den avslutande dragkampen. Vinnande laget vann en trofé i form av dockan Veda.

Tack alla härliga scouter, ledare och föräldrar för en mysig och lärorik helg.

Gunilla och Allan Gudmundsson