Kalendarium

Kåraktiviteter, möten och evenemang. Avdelningsmöten se program under resp avdelning!

Distriktets Dag
Maj 11 heldag

Hej alla scouter i Södertörn!

Nu är det åter igen dags att samlas för Distriktets dag. Tävlingen består av fyra fristående patrulltävlingar en för respektive gren:

• Bävern för bäverscouter, åk 1
  • Renhornet för spårarscouter, åk 2-3
  • Hjorthornet för upptäckarscouter, åk 4-5
  • Älghornet för äventyrarscout, åk 6-8.

Det kommer som vanligt också att finnas en föräldrarbana så passa på och gör detta till en riktig scoutfamiljesöndag.

Scoutföräldrar som vill gå föräldrarbanan är mycket välkomna. Anmälan görs vid tävlingskansliet mellan kl 10.30 och 11.00:Startavgift 40:- per föräldrapatrull. Betalas vid start.

Anmälan: Se informationblad. OSA senast onsdag 7 maj.

Samling:Nynäshanms station 9.35 för att gemensamt åka pendeltåget 9.50 till Handen, Var och en behöver SL Biljett, Eftersom det är söndag får 6 st barn under 12år åka gratis på varje betalande vuxen. Vi hoppas att det löser sig men ta med kort för säkerhets skull.

Prisutdelning: Beräknad till 15.00

Hemfärd: Vi åker Pendeltåg från Handen 16.00 och är i Nynäshamn 16.41.

Funktionärer: Nynäshamn kommer i år att ha hand om sekreteriatet.

Kan du som förälder hjälpa till anmäl dig snarast till Ulrika eller Per.

Matrast: Det finns ingen matrast inplanerad under tävlingstiden. Tid för att äta matsäck blir efter tävlingen, före prisutdelningen.(ca 14) Tänk därför på att medföra frukt eller något annat för ett enkelt mellanmål under tävlingen. Påminn alla om att äta en ordentlig frukost på morgonen.

Utrustning:

Detta ska du som deltagare ha med dig /på dig:

• Scoutskjorta med halsduk (om du har)
  • Kläder efter väderlek
  • Kniv (Ni som har knivbevis)
  • Matsäck och dricka
  • Sittunderlag
  • SL-biljett
Distriktetsdag @ Södertälje
Maj 7 kl. 09:30 – 15:00
Distriktetsdag @ Södertälje

Distriktsmästerskap i scouting.

Kontroller runt omkring i Södertälje som är åldersanpassade.
En trevlig scoutdag för hela familjen tillsammans med hundratals andra scouter från Södertörnsscoutdistrikt.

Mer info kommer.

lör
HHISS @ Stockholms innerstad
Sep 16 – Sep 17 heldag

Den 16-17 SEPTEMBER är det dags för HHiSS

HHiSS är en tävling för Utmanare, Rover och Ledare man tävlar patrullvis. HHiSS går av stapeln i Stockholms innerstad och start sker den 16 SEPTEMBER, denna gång på HÖTORGET medan övernattning sker ute på Djurgården.

Södertörns scoutdistrikt står som arrangör men tävlingen är öppen för alla scouter i rätt ålder.

Om ni redan nu har intresse av att delta maila anmalanhhiss@outlook.com

I mailet vill vi ha lagnamn, kårnamn, kontaktperson, telefonnummer, mail antal deltagare och klass.

HHiSS söker även funktionärer!!

lör
Växtkraft @ Huddigescoutstuga
Nov 11 – Nov 12 heldag

Se information om innehåll och anmälan på distriktets hemsida

Distriktsstämma @ Saltsjöbadens sjöscoutkårs lokal
Nov 19 kl. 14:00 – 17:00

Är du intresserad av att delta prata med styrelsen.

du hittar inbjudan och handlingar på distriktets hemsida

fre
Rättvikskurserna @ Rättvik
Jan 19 kl. 20:00 – Jan 21 kl. 15:30

Kurshelg i Dalarna

ons
Öppethus scoutkansliet @ scoutkansliet Örnsberg
Feb 21 heldag

I samarbete med Södertörns-, Roslagens-, Stockholms och Birkas scoutdistrikt vill Regionala utvecklingskansliet i Stockholm vill be dig som scoutledare eller utmanarscout att lägga onsdag kväll 2018-02-21 på minnet. Vi upprepar då förra årets succé med ett Öppet Hus i Örnsberg.

Mer information och anmälan kommer, men jag kan utlova en trevlig afton med många möten, mingel, mat, information och lite utbildning. Sist det begav sig hade vi ca 150 besökare. Välkommen till Örnsberg i februari 2018!

Joel Midemalm, Regional utvecklingschef på Scouterna i Stockholm

Distriktetsdag @ Lövhagen
Maj 6 kl. 10:00 – 15:00

Distriktets dag-tävling i Nynäshamn

6/5-2018

Hej alla Bäver, spårar och upptäckarscouter i Södertörns Scoutdistrikt!
I år bjuder Nynäshamns scoutkår in övriga kårer i Södertörn till distriktets dag-tävling på Lövhagen i Nynäshamn.

Tävlande scoutgrenar: Bäverscouter, Spårarscouter, Upptäckarscouter tävlar patrullvis mot andra scouter som är lika gamla.

Start: Vi samlas på parkeringen på Lövhagen 10.00 för att gemensamt gå till starten.
Prisutdelning: Ca kl 15.00
Utrustning: Ledarna tar med: Patrullflagga, första förband
Detta ska du som deltagare ha med dig /på dig:

Scoutskjorta med halsduk, kläder efter väder, kniv (de som har knivbevis)
Matsäck och dricka, sittunderlag, glasspeng om du vill, kiosken är öppen

Poäng: Poäng delas ut på varje kontroll beroende på hur patrullen löser uppgiften.
Max 100 poäng, plus 20 stilpoäng, på varje kontroll. Stilpoängen gäller bl a
samlad patrull vid anmälan på kontroll, uppvisning av läsbart startkort,
inget bråk på kontrollen och scoutklädsel.

Anmälan: ditt deltagande till din avdelningsledare

Funktionärer: Eftersom vi i Nynäshamn ordnar tävlingen så behöver vi ha kontrollanter. Du behöver inte kunna massa scoutiga saker utan all vuxen hjälp är välkommen. Om du kan hjälpa till att göra denna söndag till en toppen bra scoutdag anmäl dig till Veronica enligt nedan så fort som möjligt.

Upplysningar: Veronica Sjödén 520 153 67, 070 3000 154 veronica.sjoden8@gmail.com
Klart att du ska komma och kämpa för din patrull.
VÄLKOMNA TILL LÖVHAGEN DEN 6 MAJ

/Nynäshamns Scoutkår